Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Κότσια χοιρινά ,μαριναρισμένα, στην γάστρα






λικά

---------------
5 κότσια χοιρινά
1 μεγάλη μπύρα γλυκιά
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές φυτίνη με ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση
-------------
Πλένουμε καλά τα κότσια και τα στεγνώνουμε με λίγο χαρτί κουζίνας. Κάνουμε μ’ένα κοφτερό μαχαιράκι τρυπούλες ολόγυρα στο κρέας τους και βάζουμε μέσα σ’αυτές κομματάκια απ’τα σκόρδα.
  Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια  και τα αλείφουμε με την μουστάρδα και το μέλι.
Σ’ένα βαθύ μπωλ τοποθετούμε τα κότσια και ρίχνουμε μέσα την μπύρα , πασπαλίζοντας ακολούθως το τριμμένο φασκόμηλο με τα δάκτυλά μας.
Κλείνουμε καλά το μπωλ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή από βραδύς.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο Κ και βάζουμε τα κότσια μαζί με την μαρινάδα τους σε μια γάστρα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και βάζουμε τη γάστρα κλεισμένη καλά μέσα στον φούρνο για να ψηθούν τα κότσια περίπου 2 ώρες στους 180οΚ.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος και μετά από μια ώρα περίπου, ανοίγουμε τη γάστρα και γυρίζουμε αν χρειαστεί τα κότσια ,βρέχοντάς τα με τη σάλτσα τους.

Μπορούμε να βγάλουμε τα κότσια απ’την γάστρα όταν ψηθούν και να προσθέσουμε μέσα στη σάλτσα τους, πατατούλες μίνι ή πατάτες  κομμένες κυδωνάτα και να τις ανακατέψουμε καλά με τη σάλτσα .Προσθέτουμε   ½ ποτήρι ζεστό νερό.Ψήνουμε για ακόμη μια ώρα σε μέτρια φωτιά.
 ‘Ετσι θα έχουμε το τέλειο Κυριακάτικο φαγητό , πολύ οικονομικό και πανεύκολο στην εκτέλεση του.




2 σχόλια: