Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Συκωτάκι με ελιές και σάλτσα ντομάτας




Για  750 γρ.συκώτι μοσχαρίσιο
1 πουμαρό κλασσικό χυμό ντομάτας
10-15 καθαρισμένες ελιές σε κομματάκια
1 κ.γ. ζάχαρη.

Υλικά για την μαρινάδα
--------------------------------
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκλ.σκόρδο
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό
1 κουταλιά σούπας κίμινο
2 κουταλιές σούπας κόκκινο πιπέρι γλυκό
1 κουτ.σούπας μπούκοβο
2 κουτ. Γλυκού ξύδι
5 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
Λίγο καυτερό πιπέρι

Εκτέλεση
-------------
Πλένουμε πολύ καλά το συκώτι και το στραγγίζουμε.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα’ανακατεύουμε μ’ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του συκωτιού και τα σκεπάζουμε καλά με καπάκι ή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Μετά το μαρινάρισμα, βγάζουμε τα κομμάτια και τα σκουπίζουμε λίγο μ’ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και τα τηγανίζουμε ελαφρά κι απ’τις δυό μεριές σε ελαιόλαδο.
Προσέχουμε πολύ να μην τηγανιστούν πολύ για να είναι μαλακά.
Σε μια κατσαρόλα πλατιά, ή ένα τηγάνι βαθύ, βάζουμε όλη τη μαρινάδα και ένα πουμαρό . Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για δέκα λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε μισό κουτ. Του γλυκού ζάχαρη και τα συκωτάκια που έχουμε τηγανίσει ελαφρά.
Μετά από δέκα λεπτά προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι αν το θέλουμε περισσότερο καυτερό και στη συνέχεια αδειάζουμε τα συκωτάκια σε πιατέλα και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαιντανό λίγο πριν το σερβίρισμα.
Καλή όρεξη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου