Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Το εξωτικό ριζότο της Μάσιας








 Υλικά
----------

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα κολοκύθι κόκκινο κομμένο σε κύβους
¾ κούπας ρύζι τύπου Μπασμάτι
¼ κούπας Κινόα
1 κουτ. γλυκού Σινάπι, 1 κ.γ. κιτρινόριζα, 1 κ.γ. κάρυ
½  κουτ.γλυκού τζίτζερ
1/3 κ.γ. τσίλι
1 κύβο λαχανικών
3-4 τριχούλες κρόκο κοζάνης
½ ανανά κομμένο σε κύβους
200 γρ. κρέμα καρύδας
2,1/2 κούπες  νερό
4 κουτ.σούπας  ελαιόλαδο και λίγο αλάτι

Εκτέλεση
-------------
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τους κύβους της κομμένης κολοκύθας με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε  το ρύζι  και το κινόα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα μαζί τα μυρωδικά
Σινάπι, κιτρινόριζα, κάρυ, τσίλι,τζίντζερ,  τον κύβο λαχανικών, λίγο αλάτι και τον κρόκο κοζάνης κι αφού σωταριστούν όλα προσθέτουμε το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 4 ( αν ο φούρνος έχει ένδειξη από το 1-9 )
Σιγοβράζουμε το ριζότο και πριν απορροφήσει τελείως όλο το νερό ρίχνουμε τον ανανά , την κρέμα καρύδας και χαμηλώνουμε ακόμη περισσότερο τη φωτιά στο 2

Αφήνουμε το ριζότο για 10’ ακόμη και το αποσύρουμε απ’τη φωτιά σκεπάζοντάς το με μιά πετσετούλα. 

Σε δέκα λεπτά, είναι έτοιμο για σερβίρισμα, είναι μυρωδάτο, νόστιμο και λαχταριστό !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου