Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τρουφάκια σοκολατένια με καρύδια


Υλικά
-------
420 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
280 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
2 κουταλιές σούπας κονιάκ, ή ουίσκυ, λικεράκι κλπ
150 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
Τρούφα σοκολάτας, καρύδα, τριμμένοι ξηροί καρποί , κακάο

Εκτέλεση
-----------
Κόβουμε πολύ μικρά κομμάτια την κουβερτούρα με μαχαίρι  και την βάζουμε σ'ένα μεγάλο μπωλ.
Σ'ένα κατσαρολάκι βράζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την ρίχνουμε μέσα στην τριμμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε καλά μ'ένα κουτάλι ή ένα μικρό αναδευτήρι.
Προσθέτουμε το κονιάκ και το τριμμένο καρύδι και αφήνουμε το μείγμα να πήξει τόσο.... ώστε να πλάθεται.
Στην συνέχεια , πέρνουμε το τρίμμα των ξηρών καρπών που έχουμε για την επικάλυψη, το κακάο , την καρύδα και την τρούφα σοκολάτας και τα τοποθετούμε χωριστά σε μικρά μπολάκια.
Πλάθουμε ένα ένα σε μπαλάκια το μείγμα της σοκολάτας και τα περνάμε απ'τα μπολάκια της επικάλυψης .
Τα στρώνουμε πάνω σε μιά πιατέλα και τ'αφήνουμε εκτός ψυγείου και τυλιγμένα με μιά διαφανή μεμβράνη.
Η γεύση είναι πλούσια κι ασυναγώνιστη .
Με την συνταγή αυτή βγαίνουν περίπου 30-35 μέτρια τρουφάκια.

Καλές γιορτές !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου