Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΡΙΟΚΕΣ με μπισκότα









                     Υλικά
                   -----------
    250 γρ. Μαργαρίνη
    450 γρ. Μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα
3    μεγ. Κουταλιές κακάο
1    φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
600 γρ. κουβερτούρα
4   αυγά
1 βανίλια
   1 ποτήρι άχνη
   500 γρ. καρύδια
   1 κουτ.γλ. κανέλα
   2 -3 κουτ.σούπας αραβοσιτέλαιο

       Εκτέλεση

       ------------
Χτυπάμε στο μίξερ τα’αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το κακάο, την κανέλα, το κονιάκ και την βανίλια. Προσθέτουμε στο μείγμα τη μαργαρίνη λιωμένη, αφού προηγουμένως την αφήσουμε να κρυώσει αρκετά, καθώς και τα μπισκότα αλεσμένα καλά.
Πλάθουμε το μείγμα και φτιάχνουμε 4 μπαστούνια πάνω σε μεβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσουν καλά και να μπορούν να κόβονται κομμάτια.
Κόβουμε τις καριόκες με πάχος ενός εκατοστού και φτιάχνουμε το γλάσο.
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο .


Βουτάμε μια- μια τις καριόκες μέσα στη σοκολάτα και τις αραδιάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί  .
Τις τοποθετούμε πάλι μέσα στο ψυγείο για να παγώσουν.

Είναι μια συνταγή της νύφης μου Φανής, που θα σας καταπλήξει για την επιτυχία της.
Δεν θα πιστεύει κανείς ότι τις φτιάξατε εσείς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου