Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Σοκολατόπιτα




Υλικά
-------
3/4 από ένα Βιτάμ
4    αυγά
1    φλ. Ζάχαρη
1    φλ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
250  γρ. Κουβερτούρα
200  γρ. Σοκολάτα γάλακτος 
Λίγα φουντούκια κοπανισμένα καλά

Γλάσο ( προαιρετικό)
---------
100 γρ. κρέμα γάλακτος και 120 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση
-----------
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο και στις αντιστάσεις .
Σ'ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τις σοκολάτες 
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα ανακατεύοντάς το με το κουτάλι. Προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες  και ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο κι αλευρωμένο ταψάκι Νο 28 .Προσοχή  όχι μεγαλύτερο .
Βάζουμε την σοκολατόπιτα στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 20'-22' .Μεγάλη προσοχή στον χρόνο  γιατί δεν πρέπει να στεγνώσει το γλυκό .
Το βγάζουμε απ'το φούρνο και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σ'ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομματάκια. Βάζουμε τη σοκολάτα στην κρέμα και αποσύρουμε απ'τη φωτιά το γλάσο.
Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφού κρυώσει λίγο το γλυκό, το περιχύνουμε με το γλάσο και είναι έτοιμο να σερβιριστεί με παγωτό της αρεσκείας μας, ή σκέτο για πρωινό , για τον καφέ μας κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου