Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

Φαρφάλες με κοτόπουλο αλά Κωστή !




Υλικά
--------
500 γραμμ. φαρφάλες
Μισό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
1 μικρό κρεμμυδάκι
3 σκελίδες σκόρδου
200 γραμμ. Μανιτάρια
200 γραμμ.Σπανάκι
150 γραμμ.Παρμεζάνα
2 κύβους για ζωμό κοτόπουλου
1 λίτρο νερό βραστό
 250ml κρέμα γάλακτος
Θυμάρι, πάπρικα , αλατοπίπερο και λάδι για το σωτάρισμα.

Εκτέλεση

Σε μιά κατσαρόλα ανάλογη για 500 γραμμ φαρφάλες, βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα κυβάκια του στήθους κοτόπουλου μέχρι να πάρουν εκείνο το όμορφο χρυσαφί χρώμα. Τα αποσύρουμε σ'ένα πιάτο και ρίχνουμε λίγο λαδάκι ακόμη προσθέτοντας το κρεμμυδάκι και τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένα.
Ρίχνουμε στη συνέχεια τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Μόλις γυαλίσουν τα μανιτάρια, ρίχνουμε αλατοπίπερο, θυμάρι, πάπρικα και προσθέτουμε το ένα λίτρο βραστού νερού στο οποίο έχουμε διαλύσει τους κύβους -knor κοτόπουλου.
Ανακατεύουμε ζωηρά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Μόλις πάρει βράση ο ζωμός ρίχνουμε τις φαρφάλες και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά για να βράσουν σιγά.
5 λεπτά πριν γίνουν τα ζυμαρικά ,ρίχνουμε μέσα τα κυβάκια του κοτόπουλου και   το σπανάκι και περιμένουμε μέχρι να αποροφηθούν τα υγρά .
Αποσύρουμε το φαγητό απ την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την παρμεζάνα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου