Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Κριθαράκι με τυριά σε 20'

 



Υλικά

---------

2 κούπες κριθαράκι ( με την ίδια κούπα ή ποτήρι, μετράμε και το νερό)

100 γρ.ελαιόλαδο 

1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο 

2 σκελίδες μεγάλες σκόρδο

1 μέτριο κρεμμύδι 

1 κούπα κονκασέ

1 κουτ.γλυκ.πάστα ντομάτας

2 κύβοι knor

1 κουτ.γλ.κοφτό πιπέρι

1 κουταλάκι κοφτό αλάτι και λίγη ζάχαρη

4 κούπες βραστό νερό.

Εκτέλεση

------------

Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να γυαλίσουν

Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει κι αυτό .

Προσθέτουμε το βραστό νερό και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά .

Μόλις πάρει μιά βράση ,βάζουμε την πάστα ντομάτας ,το κονκασέ, το αλάτι ,το πιπέρι,τους κύβους knor και τη ζάχαρη.

Βράζουμε το κριθαράκι μας σε μέτρια φωτιά και πριν πιεί όλο το ζουμί του ,το αναποδογυρίζουμε μέσα σ'ένα ευρύχωρο ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και στο αέρα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς πάνω κάτω για 10' περίπου, μέχρι να δούμε ότι απορροφήθηκε το περισσότερο απ'το ζουμί και έχει μείνει χαλαρό το κριθαράκι μας και γκρανιταρισμένο.

Τρίβουμε διάφορα τυριά της αρεσκείας μας και βάζουμε πάνω στο φαγητό που είναι στο ταψί,αφού προηγουμένως το έχουμε βγάλει απ'τον φούρνο.

Επι πλέον μπορούμε να προσθέτουμε τυριά στο σερβίρισμα και σε κάθε πιάτο χωριστά. 

Καλή όρεξη.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου