Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Κοκορέτσι με πατάτες φούρνου










Υλικά
--------
2 κλ κοκορέτσι σε ξυλάκι σούβλας
2 κλ πατάτες
2 μπόλιες αρνίσιες
2 λεμόνια
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
1 κουταλιά μουστάρδα πικάντικη
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
------------
Τυλίγουμε το κοκορέτσι με τις μπόλιες , το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε επάνω το ζωμό από μισό λεμόνι .Προσθέτουμε στο ταψί 1 κούπα βραστό νερό.
Τοποθετούμε το κοκκορέτσι στο ταψί ή στην γάστρα και το σκεπάζουμε καλά ,με το καπάκι της γάστρας ή με λαδόκολες και αλουμινόχαρτο στο τέλος.
'Εχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 200 βαθμούς ,στον αέρα και ψήνουμε το κοκορέτσι για 2 ώρες κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και ρίχνουμε επάνω τη μουστάρδα αραιωμένη με το χυμό από ένα λεμόνι, το θυμάρι, την ρίγανη, λίγο λάδι ,αλάτι και πιπέρι .Ανακατεύουμε καλά για να βραχούν οι πατάτες με την μαρινάδα και τις απλώνουμε στο ταψάκι ολόγυρα απ'το κοκορέτσι. 
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου και πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο κατά διαστήματα ανοίγουμε τον φούρνο και γυρίζουμε το κοκορέτσι ώστε να ξεροψηθεί ολόγυρα.
Αφαιρούμε με δυό πιρούνια την σκέπη απ το κοκορέτσι και την αφήνουμε στα πλάγιά του ,ώστε να ξεροψηθούν τα εντεράκια που σκεπάζουν το κοκορέτσι. 'Οταν το ξεροψημένο κοκορέτσι και οι πατάτες είναι στο επιθυτό χρώμα ( όπως δείχνω στην φωτογραφία) το φαγητό είναι έτοιμο.
Αφαιρούμε το ξυλάκι της σούβλας και μετά από ένα τέταρτο περίπου της ώρας ,κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε το φαγητό .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου