Η ποσότητα των υλικών μπορεί να ελαττωθεί ,αν θέλετε να φτιάξετε την πίτσα πιό ελαφριά, μα η γεύση σίγουρα θα είναι εξίσου ωραία ,αν έχετε προσθέσει επάνω μεγάλη ποικιλία τυριών και αλλαντικών.
Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε κατά βούληση , πιπεριές, μανιτάρια, ελιές, λουκάνικο ή ότι άλλο σας αρέσει.
Η δική μου πίτσα με τορτίγιες, είχε τα εξής υλικά .
Υλικά--------
8 μεγάλες τορτίγιες για ένα μεγάλο ταψί
2 κ.σ. Κέτσαπ
2 κ.σ. Κέτσαπ BBQ ή καπνιστή
10 Φέτες μακρόστενες μπέικον, 10 φέτες προσούτο(prosciutto) ,10 φέτες κίτρινο τυρί, μοτσαρέλα τριμμένη 200 γρ., ζαμπονάκι σε κομματάκια, 150 γρ.παρμεζάνα τριμμένη και λίγο βούτυρο φρέσκο σε κομματάκια.
Εκτέλεση
------------
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί, τοποθετούμε τις τορτίγιες και κλείνουμε τα κενά ,κόβοντάς μερικές τορτίγιες στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια.
Αναμειγνύουμε τις σάλτσες κέτσαπ με ένα πινέλο και αλείφουμε ελαφτά την πρώτη στρώση απ'τις τορτίγιες. Βάζουμε επάνω τα κομματάκια ζαμπόν και φέτες από κίτρινο τυρί και καλύπτουμε ολόκληρη την επιφάνειά τους.
Στρώνουμε μιά δεύτερη στρώση από τορτίγιες και αλείφουμε καλά την υπόλοιπη σάλτσα κέτσαπ.
Ρίχνουμε τα μισά απ'τα τριμμένα τυριά και βάζουμε επάνω ακτινωτά τις μακρόστενς φέτες μπέικον και prosciutto..
Τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και τα κομματάκια βούτυρου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κ για 15' στην κάτω σχάρα.
Κόβουμε ακτινωτά σε τριγωνικά κομμάτια και απολαμβάνουμε μιά πολύ νόστιμη σπιτική πίτσα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου