Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Κρεμμυδάκια φρέσκα με αυγά



Υλικά
--------
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
6 αυγά
200 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
½ φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
πιπέρι κόκκινο γλυκό και μαύρο

Εκτέλεση
------------
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια απ’τα παλιά φύλλα τους και κόβουμε το άκρο με τη ρίζα.
Πλένουμε πολύ καλά όλα τα κρεμμυδάκια με μπόλικο τρεχούμενο νερό ,ένα –ένα και αφού τα στραγγίσουμε για λίγο ,τα κόβουμε πάνω σ’ένα ξύλο κουζίνας ,σε μικρά κομματάκια του ενός εκατοστού.
Βάζουμε σ’ένα τηγάνι το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια για να σοταριστούν , ανακατεύοντάς τα συχνά. Προσθέτουμε το αλάτι και το δύοσμο ,για να ρίξουν τα υγρά τους και να βράσουν μ’αυτά , έχοντας πάντα σιγανή φωτιά.
‘Όταν δοκιμάσουμε κι έχουνε ψηθεί ώστε να τρώγονται ,ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα  και τα πιπέρια κι ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ,ανασηκώνοντάς τα κι απ’τον πάτο για να μη πιάσουν . Προσθέτουμε τη φέτα και περιμένουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά, ανακατεύοντας  πάντα κατά τον ίδιο τρόπο.

Το φαγητό αυτό με μια αγγουροντοματοσαλάτα κι ελιές, είναι ένα πλήρες γεύμα, μα μπορεί να θεωρηθεί κι ως μεζές ή συνοδευτικό ενός  άλλου φαγητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου