Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Πιτσάκια & Πιτσοφετάκια

 Είναι μια εύκολη λύση για το βραδινό μας, με ότι υλικά έχουμε στο ψυγείο μας και με μπόλικη φαντασία .

Πιτσάκια
------------

 Με πιτούλες μικρές αράβικες

Υλικά : Φέτα τυρί  , ροδέλες  ντομάτας , ζαμπόν, κίτρινο τυρί ή κασέρι, τόννο, μαγιονέζα, ρίγανη , πιπεριά, σαλάμι, ελιές

1ος τρόπος εκτέλεσης .Ανοίγουμε τις πιτούλες και τις γεμίζουμε με τα διάφορα υλικά που αναφέρω πιο πάνω,κάνοντας έτσι  μια ποικιλία από πιτάκια με διαφορετικές γεύσεις .Πριν τα ψήσουμε τα βουτυρώνουμε λίγο από πάνω.

2oς τρόπος εκτέλεσης. Βάζουμε πάνω στις πιτούλες κέτσαπ, σαλάμι, κασέρι λίγη πιπεριά και ελίτσες και τέλος μια φετούλα ντομάτας με λίγη ρίγανη

Τα βάζουμε σ’ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο στους 180 C ,μέχρι να λιώσει το τυρί .
Τα σερβίρουμε με μια σαλάτα εποχής.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τα πιτσοφετάκια γίνονται με φέτες ψωμιού και μια γέμιση από αυγό και τυρί.

Υλικά
--------
Φέτες ψωμιού από μισή μπακέτα ( ή οποιοδήποτε άλλο ψωμί)
Βούτυρο μαλακό
κέτσαπ
φέτες από σαλάμι ή ζαμπόν
2 αυγά
200 γρ. φέτα ή κασέρι  ( τριμμένα)

Σπάνουμε τ’αυγά σ’ένα πιάτο και ρίχνουμε μέσα το τριμμένο τυρί φέτα, ή το κασέρι ( μπορούμε να κάνουμε και μίξη των δύο τυριών)  .Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα υλικά μέχρι να γίνει μια μάζα που να μπορεί να κάθεται πάνω στη φέτα του ψωμιού, χωρίς να χύνεται.
 Αλείφουμε τις φέτες με πολύ λίγη κέτσαπ και τοποθετούμε πάνω μια φέτα σαλάμι ή ζαμπόν. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας  από το υλικό μας( αυγά –τυρί), επάνω σε κάθε φέτα αλαντικού και μια λεπτή ροδέλα ντομάτας με λίγη ρίγανη. Τέλος ένα πολύ μικρό κομματάκι βούτυρο στο πάνω μέρος  και στο κέντρο, μαζί  με μισή καθαρισμένη ελιά κι ελάχιστο πιπέρι μαύρο.
Ψήνουμε τις φετούλες για πιο γρήγορα στο γκρίλ , όμως βάζουμε  το ταψάκι στο κάτω μέρος του φούρνου, ή ανάβουμε τις αντιστάσεις πάνω κάτω και για δέκα λεπτά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και στους 180΄c
Βγάζουμε τις πιτσοφετούλες με μια σπάτουλα σε ένα δίσκο και σερβίρουμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου