Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Μπριζόλες με πατάτες στη γάστρα


Υλικά
--===---
4-5 μπριζόλες χοιρινές ( σπάλας καλύτερα για πιο μαλακές και απ’ το μπροστινό μέρος της σπάλας που λέγεται κασέτα)
2 κρεμμύδια
6 μεγάλες πατάτες
Λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι μαύρο και κόκκινο
Λίγο κρασί άσπρο

Μαρινάρισμα
-----====---------
Από το βράδυ της προηγούμενης μέρας η’ 4-5 ώρες πριν το ψήσιμο, αφήνουμε στο ψυγείο τις μπριζόλες σκεπασμένες σ’ ένα τάμπερ κι αφού τις μαρινάρουμε ,ρίχνοντας επάνω τους κι ανακατεύοντάς τες με τα πιπέρια, το κρασί, το αλάτι, τα κρεμμύδια κομμένα φέτες και το λάδι

Εκτέλεση
-------==------
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια χοντρά και τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί . Βάζουμε αλάτι, πιπέρι ,λίγο λεμόνι και λάδι και προσθέτουμε μια κούπα νερό.
Τοποθετούμε πάνω στις πατάτες τις μαριναρισμένες μπριζόλες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά, προσπαθώντας να κάνουμε χώρο ανάμεσα στις πατάτες, για να ακουμπάνε οι μπριζόλες λίγο πάνω στα ζουμιά και σκεπάζουμε τη γάστρα,( η’ το ταψί με αλουμινόχαρτο)
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου , προσέχοντας το φαγητό μετά από ¾ της ώρας αν έχει τα υγρά που πρέπει κι αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό σε περίπτωση που οι πατάτες το έχουν απορροφήσει όλο. Αν πάλι δούμε ότι έχει πολλά υγρά, αφαιρούμε το καπάκι και τελειώνουμε το ψήσιμο με ξεσκέπαστο το ταψί.

Καλή όρεξη παιδάκια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου