Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Κοτόπουλο στιφάδο


Υλικά
--==--
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε κομμάτια ή 4 μπούτια από κοτόπουλο
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο ( έχει κατεψυγμένα και στα ψυγεία των σούπερ-μάρκετς)
2 κουταλιές σούπας τοπατοπελτέ
3 δαφνόφυλλα, 5-6 κόκκους μπαχάρι, 5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρασί
1 ποτήρι νερό και λίγο αλάτι.

Εκτέλεση
---===---
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε καλά πλυμένα και στραγγισμένα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε απ’ όλες τις μεριές .
Σβήνουμε το σοτάρισμα ρίχνοντας μέσα το κρασί και προσθέτοντας μετά από 2’ …το  1 ποτήρι νερό.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι ( κρατάμε τον τοματοπολτέ για το τέλος του μαγειρέματος) και βράζουμε το κοτόπουλο σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου να ψηθεί αρκετά και να ψιλοτρώγεται και να έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά του.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον διαλυμένο τοματοπολτέ ( σε λίγο απ’ το ζουμάκι) και ανακατεύουμε πολύ καλά για μια μόνο φορά. ( μετά κουνάμε μόνο την κατσαρόλα αριστερά –δεξιά κι ελέγχουμε στον πάτο μη κολλήσει, αλλά δεν ταρακουνάμε τα κρεμμυδάκια όταν ψήνονται , για να μην διαλυθούν ).
Ελέγχουμε τη φωτιά ώστε να μην είναι πολύ δυνατή και να βράζει το φαγητό σιγανά έως ότου μείνει μόνο με το λάδι του .

Καλή όρεξη ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου