Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Το σουφλέ της Μάσιας ( με τυριά και μπρόκολο)



Για ενα μέτριο ταψί χρειαζόμαστε,

2 μέτρια μπρόκολα
4 γλυκοπατάτες
κρασί, λάδι, αλατοπίπερο, 1/4 ποτηριού νερό

Για την σως

τυριά τριμμένα (προτιμώ τα light 10-15%)
περίπου 1/2 κιλό γιαούρτι 2%
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη λαχανικών (maggi ή knorr)
το ζουμί που θα βγάλουν τα λαχανικά


Βάζουμε κομμένα σε μικρά κομματάκια τα λαχανικά στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε, λάδι και 3/4 κρασί λευκό (ποτήρι κρασιού), συμπληρώνουμε και το νερό.
Ψήνουμε τα λαχανικά στους 180c για κανα 1/2ωρο ή μέχρι να μαλακώσουν (ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην ξεραθούν).
Μετά βγάζουμε το ταψί από το φούρνο,
παίρνουμε τον ζωμό των λαχανικών από το ταψί και τον ρίχνουμε στο γιαούρτι, προσθέτουμε και την σκόνη knorr και τα χτυπάμε με το mixer λίγο, να γίνει ομοιόμορφο μείγμα (ρευστό).
Βάζουμε τα τυριά πάνω από τα λαχανικά και περιχύνουμε με το μείγμα. 
Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!!!! 

Αυτή είναι μιά απ'τις πολύ πετυχημένες συνταγές σουφλέ που κάνει η νύφη μου Μάσια και την παρέθεσα εδώ, όπως ακριβώς την έγραψε.
'Ολοι  μείναμε ενθουσιασμένοι απ'τη γεύση του σουφλέ . Συγκεκριμένα ένας φίλος (τοτέμ), μίλησε για..... '' θεική συνταγή ''
Καλά στα σουφλέ η Μάσια δεν παίζεται....,έχει και βάζει μπόλικη φαντασία, αρκεί κάθε φορά να σημειώνει τις εμπνεύσεις της  :))

3 σχόλια:

  1. Μμμμ ωραίο σουφλέ...Καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λαχταριστότατο το σουφλέ της Μάσιας!! θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!! καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή