Για ενα μέτριο ταψί
χρειαζόμαστε,
2 μέτρια μπρόκολα
4 γλυκοπατάτες
κρασί, λάδι, αλατοπίπερο, 1/4 ποτηριού νερό
Για την σως
τυριά τριμμένα (προτιμώ τα light 10-15%)
περίπου 1/2 κιλό γιαούρτι 2%
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη λαχανικών (maggi ή knorr)
το ζουμί που θα βγάλουν τα λαχανικά
Βάζουμε κομμένα σε μικρά κομματάκια τα λαχανικά στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε, λάδι και 3/4 κρασί λευκό (ποτήρι κρασιού), συμπληρώνουμε και το νερό.
Ψήνουμε τα
λαχανικά στους 180c για κανα 1/2ωρο ή μέχρι
να μαλακώσουν (ανακατεύοντας κάθε τόσο
για να μην ξεραθούν).
Μετά βγάζουμε το
ταψί από το φούρνο,
παίρνουμε τον ζωμό των λαχανικών από το ταψί και τον ρίχνουμε στο γιαούρτι, προσθέτουμε και την σκόνη knorr και τα χτυπάμε με το mixer λίγο, να γίνει ομοιόμορφο μείγμα (ρευστό).
Βάζουμε τα τυριά πάνω από τα λαχανικά και περιχύνουμε με το μείγμα.
παίρνουμε τον ζωμό των λαχανικών από το ταψί και τον ρίχνουμε στο γιαούρτι, προσθέτουμε και την σκόνη knorr και τα χτυπάμε με το mixer λίγο, να γίνει ομοιόμορφο μείγμα (ρευστό).
Βάζουμε τα τυριά πάνω από τα λαχανικά και περιχύνουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε για
άλλα 15-20 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!!!!
Καλή σας όρεξη!!!!
'Ολοι μείναμε ενθουσιασμένοι απ'τη γεύση του σουφλέ . Συγκεκριμένα ένας φίλος (τοτέμ), μίλησε για..... '' θεική συνταγή ''
Καλά στα σουφλέ η Μάσια δεν παίζεται....,έχει και βάζει μπόλικη φαντασία, αρκεί κάθε φορά να σημειώνει τις εμπνεύσεις της :))
Μμμμ ωραίο σουφλέ...Καλό απόγευμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήλαχταριστότατο το σουφλέ της Μάσιας!! θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!! καλημέρα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ κορίτσια....
ΑπάντησηΔιαγραφή