Για 4-5 μπριζόλες χοιρινές
Υλικά για την μαρινάτα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό ενός λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 κουταλιές μουστάρδα καυτερή
1 κουταλιά κέτσαπ
Αλάτι και πιπέρι μαύρο
Πιπέρι κόκκινο γλυκό ( πάπρικα)
Δεντρολίβανο
Ρίγανη
1 κύβο Κnorr βοδινού, λιωμένο σε πολύ λίγο ζεστό νερό
Εκτέλεση
--------------
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες ( συνήθως παίρνω από ένα μέρος που λέγεται ‘’κασέτα’’
κι είναι απ’το μπροστινό μέρος της σπάλας.‘Εχουν δε μακρύ κόκκαλο .)
Βάζουμε στο μπλεντεράκι όλα τα υλικά
εκτός απ’το κρεμμύδι και τα χτυπάμε αρκετά ώστε να γίνει ένα μείγμα κρεμώδες.
Αλείφουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στο ταψάκι που θα τις ψήσουμε
,προσθέτοντας τα κρεμμύδια από πάνω και σκεπάζοντάς τες πολύ καλά τις
διατηρούμε στο ψυγείο.
‘Όταν θελήσουμε να τις ψήσουμε στο γκρίλ ή στον φούρνο, αφαιρούμε τα
κρεμμύδια .
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή
πουρέ πατάτας.
καλημεραααααααα....τί να σχολιάσω...την υπέροχη συνταγή ή τις ακόμα πιο υπέροχες φωτογραφιες!!!ό,τι και να σχολιάσω θα είναι λίγο...φιλιααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Τάνια μου :),
ΑπάντησηΔιαγραφήο γιός μου που ζει εκτός Ελλάδος μου τη θύμησε κι έτσι την ανέβασα, αν κι εμείς εδώ έχουμε ακόμη νηστεία :)
φιλάκια
Μπριζόλες αγαπημένες... και ειδικά αν είναι μαριναρισμένες, ακόμη καλύτερα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!! Φιλιά!!!
Καλημέρα Ελένη μου , αγαπημένες μπριζολίτσες για όλα τα παιδάκια χεχεχε;)
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
Αγαπημένο φαγητό οι μπριζόλες και ειδικά όταν συνοδεύονται απο πατάτες τηγανιτές!
ΑπάντησηΔιαγραφή'Ετσι Βάσω...:) Kαλημέρα !
ΑπάντησηΔιαγραφή