Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Πολύχρωμο πιλάφι με φασόλια

                                         


Υλικά
-----------
1 κούπα  βρασμένα φασόλια ξερά (μαύρα, άσπρα ή μαυρομάτικα)
1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι κίτρινο
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κούπα μικρή μανιταράκια κομμένα
100 γραμμ. Ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μαχαίρι
2 μέτριες σκελίδες σκόρδου λιωμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι
1 Κύβο λαχανικών 
2 ποτήρια βραστό νερό
μια πρέζα αλάτι και μία ζάχαρη.
Στο σερβίρισμα κίμινο ή καυτερό κόκκινο πιπέρι.

Εκτέλεση
----------------
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια  και το κρεμμύδι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα λαχανικά για να τσιγαριστούν ελαφρά.
Προσθέτουμε το ρύζι και το γυρίζουμε μερικά λεπτά για να τσιγαριστεί κι αυτό μαζί με τα λαχανικά και προσθέτουμε τον τοματοχυμό, τον κύβο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα  2 ποτήρια βραστό νερό και βράζουμε για 15' και τέλος προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια και κρατάμε τον βρασμό για άλλα 15' και πάντα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά .
Τέλος το αποσύρουμε απ'τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μιά βαμβακερή πετσετούλα.

‘Όταν το σερβίρουμε, μπορούμε να προσθέσουμε κίμινο, ή κόκκινο πιπέρι καυτερό.
Το πολύχρωμο αυτό πιλάφι, μπορούμε να το μαγειρέψουμε μιά απ'τις επόμενες μέρες που έχουμε ήδη μαγειρέψει φασόλια για σαλάτα, ή φασολάδα ή φασόλια πλακί και να προσθέσουμε τα φασόλια στο τέλος του μαγειρέματος ή ακόμη και  πάνω απ'το πιλαφάκι ,όταν το σερβίρουμε.  
Αν βράσουμε φασόλια μόνο γιαυτή την συνταγή, μαύρα, άσπρα ή οποιαδήποτε φασόλια μας αρέσουν, μπορούμε να βάλουμε μιά κούπα στο πολύχρωμο πιλάφι και τα υπόλοιπα να τα κρατήσουμε στο ψυγείο καλά κλεισμένα ,για μιά οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα των επόμενων ημερών ή ακόμη και για σαλάτα  φασόλια- πιάζι .

10 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα μου άρεσε πολύ το ρυζάκι σου και θα το φτιάξω σίγουρα ειδικά τώρα που νηστεύουμε καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφο και πολύχρωμο που ειναι! ειμαι σίγουρη ότι θα ειναι πεντανόστιμο!
    Καλό Σαββατοκύριακο Αλίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό Σαββατοκύριακο κορίτσια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρων το πιάτο σου Αλίκη!!!!!! Θα το φτιάξω μια μέρα...
    Καλό σου μήνα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Ελένη ¨)) και καλή εβδομάδα !

      Διαγραφή
  5. Καλως σε βρήκα Αλίκη μου καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!
    Πολύ όμορφο πιάτο και καλομαγειρεμένο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Ελένη ¨)) και καλή εβδομάδα !

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα! Πολύχρωμη και αργοπορημένη...:)
    Πρωτότυπο το πιάτο σου του πιλαφιού. Τόσο όμορφο και ιδιαίτερα ελαφρύ.
    Ωραία πρόταση!

    Καλό και γιορτινό Απρίλη Αλίκη.
    Σε φιλώ
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ'ευχαριστώ Ζαμπία :)καλό μήνα και καλή εβδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή