Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Λάχανο με λουκάνικα πρασάτα και μπούκοβο



Υλικά
---------- 
1 μέτριο αφράτο λάχανο
2 μεγάλα λουκάνικα πρασάτα
1 /2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ.γλ. μπούκοβο
1 κουτ.γλ.πάστα ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση
-------------
Κόβουμε το λάχανο και τα λουκάνικα σε κομμάτια
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο με τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα και να βγάλουν την νοστιμιά τους στο λάδι.
Τα βγάζουμε απ’την κατσαρόλα με μια κουτάλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα λάχανα μέχρι να μαραθούν λίγο , προσθέτοντας το αλατάκι.
Σε ένα φλυτζανάκι νερό διαλύουμε την πάστα ντομάτας και την προσθέτουμε στο φαγητό μαζί με το πιπέρι.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά το λάχανο για 10’ και προσθέτουμε στη συνέχεια τα λουκάνικα ανακατεύοντάς τα όλα καλά .
Αποτελειώνουμε το βράσιμο για άλλα 10’  κι αφήνουμε το φαγητό μόνο με το λάδι του και λίγο ζουμάκι που έχει εν τω μεταξύ μελώσει ελαφρά. Προσθέτουμε το μπούκοβο και σερβίρουμε με φέτα και φρέσκο ψωμί.

Καλή όρεξη !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου