Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Κρέπες












Υλικά
---------
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
100 γραμμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
1 μικρή πρέζα αλάτι
2 κουταλιές σούπας λιωμένη μαργαρίνη και σε θερμοκρασία δωματίου και
Λίγη Μαργαρίνη για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
-------------
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σ’αυτό το αλάτι και την ζάχαρη.
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας το με το  χτυπητήρι των αυγών . Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να δημιουργηθεί ένας όμορφος ομοιογενής χυλός μέσης ρευστότητος.
Σκεπάζουμε το χυλό  και τον αφήνουμε για λίγα λεπτά να ξεκουραστεί κι ακολούθως βάζουμε σ’ένα μέτριο τηγάνι αντικολητικό, ελάχιστο βούτυρο να λιώσει και ν’απλωθεί στο τηγάνι.
Παίρνουμε απ’τον χυλό με το φλυτζανάκι του ελλην.καφέ  μια ποσότητα  και την ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού περιστρέφοντας κυκλικά το τηγάνι μέχρι να καλύψει ο χυλός ολόκληρη την επιφάνειά του.
Σε σιγανή φωτιά περιμένουμε 1’ να ψηθεί η μια πλευρά της κρέπας κι ακολούθως την γυρίζουμε απ’την άλλη πλευρά με μια σπάτουλα.
‘Όταν  δούμε ότι έχει ψηθεί καλά, την βγάζουμε  σε μια πιατέλα και πάνω σ’απορροφητικό χαρτί κουζίνας  κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Βγαίνουν περίπου 10 κρέπες  .

Αν δεν τις χρειαστούμε όλες σε μια μέρα, μπορούμε να τις φυλάξουμε στο ψυγείο για αρκετές μέρες, αφού τις σκεπάσουμε  καλά με μια μεμβράνη , ή να τις βάλουμε στην κατάψυξη και να τις χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε.

Τις γεμίζουμε με ζαμπόν και μαλακά τυριά, με κοτόπουλο ψητό ή βραστό κομμένο σε μικρά κομματάκια και σκεπασμένο με τυριά, με παγωτό και κομμένα μπισκοτάκια, με μερέντα, με ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα, με οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας μας και τις βάζουμε ελάχιστα στο φούρνο μικροκυμάτων για να λίωσουν τα υλικά ή στο ηλεκτ.φούρνο .

1 σχόλιο:

  1. Φοβερές οι κρεπούλες! Έφτιαξα ξαι εγώ προχθές με σοκολατένια ζύμη!
    Φιλιάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή