Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Μηλόπιτα μυρωδάτη !






Υλικά
--------
200 γρ. Μαργαρίνη
5 μεγάλα μήλα
2 κούπες ζάχαρη( 1 κούπα=200 γραμμ.)
2 κούπες κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. Σούπας κανέλα
4 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες

Εκτέλεση
-------------
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ταψάκι 32 εκ. ή αν τη θέλουμε την μηλόπιτα περισσότερο ψηλή σε 26 εκ. και προσθέτουμε μέσα μια κούπα ζάχαρη και την κανέλα κι ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
Βάζουμε από πάνω τα καθαρισμένα μήλα σε φέτες λεπτές και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού.
Ανακατεύουμε τις βανίλιες με το αλεύρι .
Χτυπάμε τα αυγά με την άλλη κούπα της ζάχαρης μέχρι να γίνουν πολύ αφράτα και κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα των αυγών .
(Σ'αυτή τη φάση, μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς στο μείγμα, ή πάνω στα μήλα .)
Ρίχνουμε πάνω στα μήλα το μείγμα αυτό και ψήνουμε την μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο και σε αντιστάσεις πάνω-κάτω στο κέντρο της ηλεκτρικής κουζίνας σε 180 βαθμούς Κ. για μια ώρα περίπου.
Με οδοντογλυφίδα σιγουρευόμαστε ότι έχει ψηθεί κι αφού δούμε ότι πήρε όμορφο ροδοψημένο χρώμα  , βγάζουμε τη μηλόπιτα και την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά σ’ένα μεγαλύτερο ταψί.

Νομίζω ότι είναι πανεύκολο γλυκό, φτηνό και χορταστικό ,που μπορείς να το σερβίρεις όλες τις ώρες της μέρας.
Τρώγεται ακόμα και ζεστή με παγωτό βανίλια , μα και κρύα για όλες τις ώρες και τις εποχές.

4 σχόλια:

  1. Είναι ακριβώς όπως μου αρέσει, χωρίς σταφίδες! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εμένα έτσι μ'αρέσει, άντε το πολύ πολύ να βάλω και λιγα καρύδια πάνω στα μήλα πριν ρίξω το μείγμα το αυγών. Φιλάκιααααα

      Διαγραφή
  2. μμμ...μυλόπιτα...θα δοκιμάσω πολύ ευχαρίστως!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tάνια πάρε το μεγάλο το κομμάτι , αυτό στ'αριστερά χεχεχε...

      Διαγραφή