Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Εύκολο Μιλφέιγ




Υλικά
--------
2 πακέτα Ιταλικά σφολιατίνια Bonomi
100 γραμμ.άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
100 γραμμ. Φιλέ αμύγδαλα

Για  κρέμα
---------------
2/3 ποτηριού κανονικού, κρύο νερό( προσοχή όχι παραπάνω)
3 αυγά
2 κρέμες στιγμής Γιώτης ( βανίλια)
1 κουτί μεταλλικό ,ζαχαρούχο γάλα Νουνού
1 κουτί         ‘’         , σαντιγύ Μόρφατ
2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
-------------- 
Βάζουμε τα υλικά της κρέμας στον κάδο του μίχερ με τη σειρά που είναι γραμμένα και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν κι ακολούθως βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Στρώνουμε σ’ένα μακρόστενο πυρέξ, ή ένα τάπερ μέτριο στρόγγυλο, τα σφολιατίνια από την μία συσκευασία κι αν χρειαστούμε και μερικά ακόμη για τον πάτο του γλυκού παίρνουμε και απ’την δεύτερη συσκευασία μερικά.
Το δεύτερο πακέττο το τρίβουμε με τα δάκτυλά μας και το αφήνουμε μέσα σ’’ένα μπολ.
Ρίχνουμε την κρέμα που βάλαμε στο ψυγείο πάνω στα σφολιατίνια και την στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα
Ρίχνουμε πάνω τα τριμμένα μπισκότα και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα την άχνη ζάχαρη με την κανέλα.
Τελειώνουμε με τα αμύγδαλα ,αφού προηγουμένως τα έχουμε καβουρντίσει ελαφρά με ελάχιστο βούτυρο.

Μ’αυτήν την κρέμα και τα σφολιατίνια, μπουρούμε να στρώσουμε το γλυκό με διάφορους τρόπους και να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει, δημιουργώντας διάφορες παραλλαγές , όπως  δείχνουν κι οι φωτογραφίες.

Την συνταγή αυτή ,μου την  έμαθε η ξαδέλφη μου Ευδοξία και την ευχαριστώ πολύ.
Είναι πολύ νόστιμο κι εύκολο γλυκάκι για όλες τις ώρες !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου