Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Η μελιτζανοσαλάτα του ξαδέλφου μου Ανδρέα Εμμανουηλίδη !





Ο Ανδρέας,  εκτός από σπουδαίος ψαράς ,είναι και πολύ  καλός μάγειρας. Φτιάχνει λοιπόν  μιά πολύ πετυχημένη συνταγή μελιτζανοσαλάτας και σας την παραθέτω εδώ με τον τρόπο που την περιγράφει κι εκτελεί.


Υλικά
--------
10 Μελιτζάνες
250 γρ. τυρί φέτα
300 γρ. Μαγιονέζα
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά ψημένη
Λίγο αλάτι και πιπέρι άσπρο και μαύρο
Λίγο ξύδι λευκό
1 μικρό ποτήρι ελαιόλαδο κι  1  ηλιέλαιο
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση
--------------
Αρχικά πρέπει να προσέξουμε ώστε οι μελιτζάνες μας να είναι  της εποχής και πολύ καλές.
Τις ψήνουμε στα κάρβουνα και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά .
Μετά τις καθαρίζουμε προσεχτικά.
Τις περνάμε απ’τον μύλο ή τις ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι με μεγάλη λεπίδα.
Τις βάζουμε μέσα σε μια λεκάνη , προσθέτουμε το αλάτι, τα πιπέρια και το ξύδι κι αρχίζουμε να την χτυπάμε αλύπητα όπως το χταπόδι.
Μετά από αυτό το χτύπημα προσθέτουμε την ψημένη καυτερή πιπεριά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , τα σκόρδα κι ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο ( για να μην παγώνει η σαλάτα μας όταν την βάλουμε στο ψυγείο )
Τέλος προσθέτουμε το τυρί και ξαναχτυπάμε τη σαλάτα.
Αδειάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα σ’ένα δοχείο που κλείνει καλά και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Μετά την βγάζουμε  και προσθέτουμε την μαγιονέζα.
‘Όταν την σερβίρουμε προσθέτουμε επάνω ψιλοκομμένο καρύδι και ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου