Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Κολοκυθοκεφτέδες





Κολοκυθοκεφτέδες
---------------------------
Υλικά
---------
1 κιλό κολοκυθάκια
3 αυγά
1 φρυγανιά
200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
½ φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
1 φλιτζάνι πουρέ πατάτες ( σκόνη)
1 φλιτζ.ψιλοκομμένο μαιντανό
1 κουτ. Αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
--------------
Ξύνουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια.
Τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τα αλατίζουμε. Τα’αφήνουμε 1 ώρα με το αλάτι τους και μετά τα στίβουμε καλά για να βγάλουν τα ζουμιά τους.
Προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα, την φρυγανιά, τα τυριά, τον πουρέ ,τον μαιντανό και το αλεύρι.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει κάπως και μετά αφού πλάσουμε μπαλάκια  όσο είναι ένας κανονικός κεφτές, τ’αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Αν χρειαστεί την ώρα που τα πλάθουμε, βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με νεράκι για να γίνει καλύτερο το μπαλάκι του κολοκυθοκεφτέ.
Τους  βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν τα περιττά λάδια του τηγανίσματος κι είναι έτοιμοι για  να τους απολαύσουμε ζεστούς ή κρύους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου