Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Αρακάς με χωριάτικα λουκάνικα




Υλικά
-------
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 πατάτα
2 καρόττα
2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα
1 κιλό αρακά καθαρισμένο, φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλά κομμένες
1 κούπα ψιλοκομμένο άνιθο
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα νερό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
-----------
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μιά κατσαρόλα πλατιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. 'Οταν γίνει το κρεμμύδι διάφανο, κόβουμε σε κομμάτια τα λουκάνικα, την πατάτα και τα καρόττα και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας τα όλα μαζί.
Αφήνουμε τα λαχανικά να τσιγαριστούν λιγάκι κι ακολούθως βάζουμε μέσα τον αρακά , τις ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.
Ρίχνουμε 1 κρασοπότηρο λερό κι αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Το προσέχουμε για να μη σωθεί το νερό και λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο του φαγητού, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει η σάλτσα του φαγητού.

Το φρέσκο ψωμί και το τυράκι φέτα, είναι τα απόλυτα συνοδευτικά του φαγητού !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου