Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Τυροκαυτερή ( χτυπητή)



Υλικά
--------
300 γραμ.  φέτα σκληρή
1/3  φλυτζ. ελαιόλαδο
3-4 κουτ.σούπας καλό ξύδι ή λεμόνι
2-3  κουτ.σούπας  γιαούρτι στραγγιστό
1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ή 1 πράσινη
Προαιρετικά ,
Λίγη πάπρικα γλυκιά και μια μεγάλη πιπεριά φλωρίνης ψητή και ψιλοκομμένη.


Εκτέλεση

-------------

Λιώνουμε πρώτα την πιπεριά στο μπλέντερ για να γίνει πολτός, μαζί με το γιαούρτι, για να την βοηθήσουμε στο λιώσιμο και ακολούθως προσθέτουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και πολτοποιούμε το μείγμα  μέχρι να γίνει τελείως λείο .

Ακολούθως προσθέτουμε αν θέλουμε τα προαιρετικά υλικά και βάζουμε τη χτυπητή μας στο ψυγείο για μερικές ώρες για να ομογενοποιηθούν τα υλικά της.

Τρώγεται με ψητό και φρυγανισμένο ψωμάκι ,στο οποίο έχουμε προσθέσει ρίγανη και μια κουταλιά ελαιόλαδο.



1 σχόλιο:

  1. έφτιαξα την δικιά σου και την τυροκαυτερη για μερακλήδες που διάβασα τις προάλλες και πράγματι δεν μπορώ να αποφασίσω ποια να φτιάχνω τις θέλω όλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή