Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Τζατζίκι Σαλονικιώτικο

 Η Μαμά !!!!!!!!







Υλικά


½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 μεγάλο αγγούρι χωρίς σπόρους αν είναι δυνατόν
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ.σούπας καλό ξύδι
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
Μια μικρή πρέζα αλάτι και 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνιθο ( προαιρετικός ο άνιθος)

Εκτέλεση
------------

Λιώνουμε το σκόρδο με μηχάνημα πορτοποίησης ή χτυπώντας το στο γουδί μαζί με το αλάτι της συνταγής.
Αν θέλουμε βγάζουμε τη φύτρα απ ‘το εσωτερικό της σκελίδας για να μην καίει τόσο πολύ.

Καθαρίζουμε το αγγουράκι και το περνάμε απ’τον τρίφτη του κρεμμυδιού . Βάζουμε το τριμμένο αγγουράκι σε μια καθαρή λεπτή πετσετούλα και το σφίγγουμε έως ότου φύγουν όλα τα υγρά του.Αυτό το στίψιμο μπορούμε να το κάνουμε και με τα χέρια ,αλλά προσοχή μην αφήσουμε πολλά υγρά .

Σε ένα βαθύ ταμπεράκι βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το αγγουράκι το στραγγισμένο, το ξύδι και το ελαιόλαδο  καθώς και το αλατάκι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Κατόπιν δοκιμάζουμε αν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα της γεύσης του  ως προς το σκόρδο ή το αλάτι.

Συμπληρώνουμε αν θέλουμε και άνιθο ( 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο)

Σε περίπτωση που θέλουμε περισσότερο σκόρδο προσθέτουμε στο τέλος ή αν πάλι το θέλουμε πιο απαλό στη γεύση του σκόρδου  , προσθέτουμε λίγο ακόμη γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου