Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Συκωτάκια στο τηγάνι με κρεμμύδια



Πολύ γρήγορη, εύκολη κι οικονομική συνταγή για χορταστικό γεύμα και για όλους στην οικογένεια, αν ετοιμάσουμε επι πλέον κι ένα απλό ριζάκι πιλάφι, ή μακαρονάκι κοφτό.

Υλικά\
-------
1/2 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας τσίλι σάλτσα κόκκινη
3 κουτ. σούπας κρασί λευκό
ελάχιστο ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι, 1/2 φλυτ. νερό , αλάτι και πιπέρι

Μαρινάρουμε για μερικές ώρες το συκώτι ( ή από το βράδυ και το φυλάμε στο ψυγείο) με τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες, το σκόρδο σε χοντρά κομματάκια και το ελαιόλαδο .
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη μαρινάτα με το συκώτι.
Σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε όλα αυτά τα υλικά κι όταν μοσχομυρίσουν και δούμε ότι είναι αρκετό το τσιγάρισμά τους, τα σβήνουμε με το κρασί ,περιμένουμε να εξατμισθεί κι ακολούθως ρίχνουμε  το λεμόνι.  Μετά από δυό λεπτά βάζουμε το 1/2 φλυτ. νερό  ,προσθέτουμε το τσίλι, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε.
Πολύ γρήγορα θα έχει ψηθεί και θα έχει μείνει με τη σάλτσα του , μελωμένη και πολύ νόστιμη, έτοιμη για μεγάλες βουτιές με συνοδεία κρασιού .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου