Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Τηγανιτά φιλέτα γλώσσας














                                                                    

Υλικά
-----------------
2 μεγάλα φιλέτα γλώσσας
1 αυγό, Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγο αλεύρι και φρυγανιά τριμένη.
Βούτυρο για το τηγάνισμα και λίγο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση
--------------
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνουμε κι απ’τις δύο μεριές, ρίχνουμε λίγη πάπρικα και τα αλευρώνουμε καλά.
Βάζουμε σ’ένα πιάτο το αυγό και το χτυπάμε μ’ένα πιρούνι.
Βουτάμε τα αλευρωμένα φιλέτα στο αυγό κι ακολούθως σε μπόλικη φρυγανιά ώστε να κολλήσει επάνω τους .
Τα πατάμε ελαφρά με τα δάκτυλα και τα τηγανίζουμε σε βούτυρο ανάμεικτο με λίγο ελαιόλαδο.
‘Όταν χρυσίσει η μια επιφάνεια, τα γυρίζουμε με μια σπάτουλα και τα τηγανίζουμε κι απ’την άλλη πλευρά τους για 2-3 λεπτά.
Μετά το τηγάνισμα τα βάζουμε πάνω σ’απορροφητικό χαρτί κουζίνας κι ακολούθως σε μια πιατέλα με κομμένα κομμάτια λεμονιού.
Το φαγητό ταιριάζει με όλες τις σαλάτες, μα νομίζω ότι το μαρουλάκι και τα χόρτα είναι ιδανικά για το εν λόγω φαγητό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου