Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

'' Μπιφτέκια'' λαχανικών






Υλικά
---------
4 τρυφερά μέτρια καρότα
4 πατάτες μέτριες
1 μελιτζάνα
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
250 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
1 μεγάλο πράσο το άσπρο μέρος
1 μεγάλο κολοκυθάκι
2 μικρές ντομάτες αποφλειωμένες
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλυτζ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μέτρια νεροπότηρα αλεύρι
1/2 νεροπότηρο παρθένο ελαιόλαδο
100 γραμ. βούτυρο
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
---------------
Σε μία λεκάνη κόβουμε σε μικρά κομματάκια το πράσο, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Τα υπόλοιπα λαχανικά τα περνάμε από την χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Στη συνέχεια τα βάζουμε στο τρυπητό  για να στραγγίξουν από τα υγρά τους και τα πατάμε μ’ένα κουτάλι για βοηθήσουμε το στράγγισμα.
Στην συνέχεια αναμειγνύουμε όλα  τα λαχανικά σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι, τη σόδα το αλάτι και το πιπέρι, καθώς και τον ψιλοκομμένο μαιντανό .
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
 Στρώνουμε στη λαμαρίνα λαδόκολα και τη λαδώνουμε ελαφρά. Αραδιάζουμε τα μπιφτέκια. Βάζουμε από πάνω ένα μικρό κομματάκι βούτυρο.
Ψήνουμε στους 200c για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο .
Μπορούμε ν’αλευρώσουμε τα ''μπιφτέκια''των λαχανικών  και να τα τηγανίσουμε σε καλαμποκέλαιο, σε μέτρια φωτιά και για αρκετή ώρα ,προσέχοντας να ψηθούν καλά .
 Φυλάσονται σε πλαστικά σακκουλάκια και στην κατάψυξη για αρκετό καιρό κι είναι το ίδιο νόστιμα όταν τα μαγειρέψουμε.
 Τα σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες  σκέτα ή φτιάχνουμε σάντουιτς προσθέτοντας καραμελωμένα κρεμμύδια και φρέσκια ντομάτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου