Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς








Υλικά
---------
250 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
½  φλυτζάνι καρύδια
½  φλυτζάνι κόρν –φλέικς ολικής άλεσης
1 φλυτζάνι φουντούκια
3-4 σταγόνες λικέρ αμαρέττο
2 κουτ.σούπας σουσάμι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Φύλλο λαδόκολας

Εκτέλεση
------------
Σ’ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σουσάμι και το σωτάρουμε ελαφρά μέχρι να βγάλει τη μυρωδιά του και να ροδίσει ελαφρά.
Σ’ένα μούλτι ρίχνουμε τα καρύδια και τα κορν-φλέικς και τα αλέθουμε χοντροκομμένα
Σε μπεν μαρί τοποθετούμε τη σοκολάτα και μέχρι να λιώσει,  έχει ήδη κρυώσει το σουσάμι.
Ρίχνουμε τότε όλα τα υλικά μέσα στη σοκολάτα και μ’ένα κουτάλι σούπας βάζουμε  κουταλιές του μείγματος πάνω σε φύλλο λαδόκολας.
Μια άλλη παραλαγή είναι να τοποθετήσουμε το μείγμα ολόκληρο και να το στρώσουμε πάνω στην λαδόκολα κι όταν παγώσει ελαφρά να χαράξουμε σχήματα τετράγωνα ( όπως στην φωτογραφία ), ή άλλα σχήματα , μ’ένα κοφτερό μαχαιράκι .
‘Όταν κρυώσει η σοκολάτα και στερεοποιηθεί τελείως , τυλίζουμε αν θέλουμε τα σοκολατάκια μας μέσα σε αλουμινόχαρτο ή τα βάζουμε στα ειδικά χαρτάκια  κι είναι έτοιμα για να τα σερβίρουμε, δωρίσουμε, ή τα φυλάξουμε στο ντουλάπι μας.
Κρατάνε πολλές μέρες εκτός ψυγείου και γίνονται περίπου 28 κομμάτια.

Εγώ κάνω συνήθως την διπλή δόση που βγάζει περίπου 40 μεγάλα κομμάτια και τα κάνω στρογγυλά . Πλάθω μπαλάκια   βρέχοντας τα δάκτυλά που και που κι ακολούθως τα  βουτώ  άλλοτε στην τρούφα σοκολάτας κι άλλοτε στον ινδοκάρυδο( όπως βλέπετε στην φωτογραφία μου επάνω).

 Είναι νόστιμα, υγιεινά, νηστίσιμα, εμφανίσημα και κρατάνε πολλές μέρες . Με λίγα λόγια σκέτος πειρασμός !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου