Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Σαλάτα καρότου με αβοκάντο

Υλικά
-------
10 τρυφερά καρότα
3 αγγουράκια μικρά και τρυφερά
2 μέτρια ώριμα αβοκάντο
1 καρδιά μαρουλάκι

Για την βινεγκρέτ
-------------------
Λίγο καλό ξύδι ( κατά προτίμηση άσπρο) και το χυμό από ένα μέτριο  λεμόνι
2 κουτ.γλ. μουστάρδα
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση
-----------
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα αγγουράκια  και τα καρότα.
Περνάμε από το μίχερ το καρότο όπως δείχνει η φωτογραφία μου.
Κόβουμε  σε μικρά κομμάτια τα αγγουράκια και τα αβοκάντο  και ψιλοκόβουμε την καρδιά του μαρουλιού.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μιά σαλατιέρα και χτυπάμε το λεμόνι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι  και το ελαιόλαδο ΄σ'ένα μπουκάλι, μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυμός.
Λούζουμε τη σαλάτα με την βινεκρέτ  κι ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε τη σαλατιέρα με μεμβράνη και την κρατάμε στο ψυγείο για μιά ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου