Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Η μηλόπιτα της Δέσποινας


Δέσποινα Μεταξά-Μοσχοπούλου





Υλικά
---------
1 συσκευασία 2 φύλλων σφολιάτας
1 λαδόκολλα
10 μήλα μέτρια
Λίγη καστανή ζάχαρη ή στέβια
Κανέλλα
1 ποτήρι νιφάδες Κινόα ή σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζ. Ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση
----------------------
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα τα μήλα με τη ζάχαρη και ελάχιστο νερό και τα’αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαραθούν, να βράσουν και να πολτοποιηθούν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
Απλώνουμε σ’ένα τετράγωνο ταψί το φύλλο της Λαδόκολλας και τοποθετούμε πάνω του το ένα φύλλο σφολιάτας.  Πάνω απ’την σφολιάτα ρίχνουμε το κινόα σ’όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε κανέλλα.
Μόλις  είναι έτοιμο το μείγμα των μήλων, τ’αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε πάνω απ’το κινόα στο ταψί.   Απλώνουμε ακολούθως το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το βρέχουμε με λίγο γάλα.
Ψήνουμε τη μηλόπιττα στους 180ο για 35-40’ και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της σφολιάτας .
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο η μηλόπιττα και μετά την κόβουμε μ’ένα κοφτερό μαχαίρι προσθέτοντας από πάνω αν θέλουμε άχνη ζάχαρη και κανέλλα .







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου