Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Το παστίτσιο λαχανικών της Δέσποινας !



Η Δέσποινα μαγείρεψε παστίτσιο λαχανικών για χορτοφάγους..........κι όχι μόνο.......

Υλικά
---------
½ κιλό μακαρόνια πέννες
2 φλυτζ. Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
1 μανιτάρι πόρτο μπέλλο
1 Κολοκυθάκι
1 μικρή μελιτζάνα
2 καρόττα
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί Ντοματάκια  κονκασέ ή 2  ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Για την Μπεσαμέλ
--------------------------
2 φάκελλα έτοιμης σκόνης για μπεσαμέλ και  1 λίτρο γάλα  για την παρασκευή της

Εκτέλεση
--------------
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα περνάμε όλα απ’το μίξερ και από το μαχαίρι που χρησιμοποιούμε για τα καρόττα.
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τα σωτάρουμε όλα πολύ καλά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα’αρώματά τους
Ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε λίγο την σάλτσα , αφού προσθέσουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Βράζουμε εν τω μεταξύ τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα βάζουμε ακολούθως έτσι όπως είναι ζεστά μέσα στην σάλτσα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε τριμμένο τυρί κίτρινο ( πικάντικο κατά προτίμηση ) .
Βάζουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα στο ταψί  και τα στρώνουμε προσθέτοντας   λίγο τυρί ακόμα.
Χτυπάμε με το γάλα την σκόνη της έτοιμης κρέμας μπεσαμέλ και την ρίχνουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε στο τέλος λίγο τυρί τριμμένο και μερικά μικρά κομματάκια βούτυρο.
Ψήνουμε το παστίτσιο λαχανικών στους 200ο για 40’ περίπου και μέχρι να ροδίσει καλά η κρέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου