Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Μουσακάς για χορτοφάγους









Υλικά
---------
5  μεγάλες μελιτζάνες
6 μεγάλες πατάτες
Ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
-----------------
4 καρόττα
1 γλυκοπατάτα
4 πιπεριές πράσινες
4 πιπεριές κόκκινες
1 φλυτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
2 κούπες κολοκύθα κόκκινη ψιλοκομμένη
2 κολοκυθάκια πράσινα
2 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες
3 μανιτάρια πορτομπέλλο
Αλάτι και πιπέρι και μισή κούπα ψιλοκομμένο μαιντανό

1 συσκευασία τριών φακέλλων έτοιμης μπεσαμέλ και 1 ,1/5 λίτρο γάλα πλήρες
1 φλυτ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας

Εκτέλεση
------------
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες 1 εκατοστού.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο τα κομμένα λαχανικά και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί ή σ'ένα τριπυτό για να στραγγίσουν απ'τα περίσσια λάδια.
Ετοιμάζουμε μετά  τη γέμιση  . Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μιά κατσαρόλα και σωτάρουμε το σκορδάκι και όλα τα λαχανικά της γέμισης ψιλοκομμένα. Σ'αυτή τη φάση αν θέλουμε προσθέτουμε κι ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι ( προαιρετικό) .
Στο τέλος του σωταρίσματος προσθέτουμε το αλάτι, τις ντομάτες  και τον μαιντανό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να σωθούν τα υγρά της σάλτσας .
Στρώνουμε τις τηγανισμένες πατάτες στο πάτο ενός μεγάλου ταψιού κι ακολούθως ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε το τυρί κι ακολούθως στρώνουμε καλά τις μελιτζάνες που έχουμε τηγανίσει.
Φτιάχνουμε σύμφωνα με τη συνταγή της συσκευασίας της μπεσαμέλ την κρέμα και σκεπάζουμε το ταψί καλά .
Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι επάνω και μιά χούφτα τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220ο για 1 ώρα περίπου.

Αυτή η συνταγή είναι για πολλά άτομα, γίνεται ένα φαγητό μοσχομυριστό και πολύ νόστιμο κι αν μας περισσέψει μπορούμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη για τις δύσκολες μέρες .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου