Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Spare Ribs στην γάστρα



Υλικά

------------------------------------

1, ½  κιλό Spare Ribs  ( Είπα στον χασάπη της γειτονιάς μου κ. Βασίλη να μου  κόψει τα πλευρά απ’το χοιρινό κρέας με τρόπο ώστε να έχουμε το λεγόμενο ‘’Spare Rib’’ με το κοκκαλάκι του κι αυτός το έκοψε με θαυμάσιο τρόπο κι όπως ακριβώς το κάνουν στην Αμερική )

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι μαύρο

1 κουταλιά της σούπας Πάπρικα

2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce

3 κουταλιές της σούπας BBQ sauce

Καστανή ζάχαρη κι ελάχιστο τσίλι ή μπούκοβο


 Εκτέλεση
-------------

Από το βράδυ μαρινάρουμε το κρέας μέσα σ’όλα τα υλικά ,αφού πρώτα τα ανακατέψουμε καλά και περιχύσουμε μ’αυτά το κρέας.

Σκεπάζουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στο ψυγείο.

Την επομένη μέρα το βάζουμε μέσα στη γάστρα και του περιχύνουμε με τα υγρά που έχει κατεβάσει. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200 για μια ώρα .

Αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας μετά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα , μέχρι να ροδοψηθεί η επιφάνεια του κρέατος.

Ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογος με το πάχος που θα έχουν τα Spare Ribs  και καλό θα είναι να παρακολουθούμε το ψήσιμο μετά τη μισή ώρα για να κρίνουμε αν πρέπει να αφαιρέσουμε το καπάκι της γάστρας και πότε πρέπει να το κάνουμε αυτό.

Συνοδεύουμε το κρέας αυτό με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου