Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Hummus απ'την Ιορδανία



Ηummus απ’την Ιορδανία

-------------------------------------

Υλικά

--------

300 γρ. Ταχίνι

250 γρ. βρασμένα ρεβύθια

3 μεγάλα λεμόνι ( τον χυμό)

1 κ.γλ. πάπαρικα γλυκιά

2 κ.γλ. Κύμινο

½ κ.γλ.Κόλιανδρο

3 σκελίδες σκόρδο

3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και άσπρο πιπέρι
 

Εκτέλεση

--------------

Βράζουμε καλά τα μουσκεμένα από βραδίς ρεβύθια και τα σουρώνουμε.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε .

Αν θέλουμε να αραιώσουμε τη σαλάτα μας, ρίχνουμε  ζωμό απ’τα ρεβύθια που βράσαμε.

Γαρνίρουμε και διακοσμούμε τη σαλάτα  με ψημένα κουκουνάρια κι ολόκληρα βρασμένα ρεβύθια.
 

Σερβίρεται όπως βλέπετε στην φωτογραφία με ρεβυθοκεφτέδες, ή φελάφες και συνοδεύουμε το γεύμα με φρέσκο ψωμί ή πίτες αράβικες.

Την συνταγή μου την έμαθε η Δέσποινα Μεταξά Μοσχοπούλου , την έφτιαξε υπέροχα και την ευχαριστώ :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου