Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ψητά μπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου, αλά Κωστή !

Κωστής




Υλικά
---------
4 μπουτάκια και 10 φτερούγες  κοτόπουλου 
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά
3 κουταλιές σούπας bbq σάλτσα και λίγη καυτερή
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη 
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο 
Αλείφουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τη σάλτσα, την πάπρικα κι όλα τ'άλλα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο καλά σκεπασμένα για 2 ώρες.Το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλουμε στη φωτιά.
Ανάβουμε τη φωτιά και την συγκεντρώνουμε στο κέντρο , κι όταν είναι έτοιμη την απλώνουμε .
Πυρώνουμε τη σχάρα αφού προηγουμένως την έχουμε λαδώσει και τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.Ψήνουμε για 15' απ τη μιά πλευρά και τσεκάρουμε αν είναι καλά ψημένο το κοτόπουλο κόβοντας μ'ένα μαχαίρι σε κάποιο σημείο κοντά στο κόκκαλο για να δούμε αν έχει το ψημένο ρόζ χρώμα ή είναι ακόμη κόκκινο. Γυρίζουμε τα κομμάτια κι επαναλαμβάνουμε το ψήσιμο των 15' λεπτών μέχρι να ροδοψηθεί η πέτσα .
Καθώς ψήνουμε το κρέας,  απολαμβάνουμε το τσιπουράκι μας σιγά σιγά μέχρι να ψηθούν όλα τα κομμάτια.
Κατα διαστήματα μπορούμε να δοκιμάζουμε λιγάκι,για να βεβαιωνόμαστε ότι ψήνονται καλά κι είναι νόστιμα χαχαχαχαχαχαχαχαααα 
Μπόλικο λεμόνι στο τέλος και πιπεριές ψητές στα κάρβουνα ,συμπληρώνουν το πανδαιμόνιο της γεύσης κι απόλαυσης............



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου