Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα πανεύκολη και νόστιμη !









Η συνταγή  αυτή έχει σίγουρη επιτυχία, είναι πανόστιμη και πανεύκολη και σίγουρα θυμίζει  κάποια κέικς που φτιάχνουν στην Ευρώπη και τα δίνουν διάφορα ονόματα.
Εγώ την έφτιαξα κατά φαντασία και βγήκε απίθανη .

Υλικά
------------
500 γρ. Αλεύρι
250 gr. Βούτυρο αγελάδος ελαφρύ
3 αυγά
2 φλυτζ. Ζάχαρη
1  μπέικιν πάουντερ ( για 500γρ.αλεύρι)
3 βανίλιες
1/2 κουτ.γλυκού Κουκαλέ σκόνη και 1/2 Μαχλέπι
1 φλυτζ. καρυδόψυχα
½ κουβερτούρα σε τρίμμα ( απ’τον τρίφτη κρεμμυδιού)
 Λίγες σταφίδες ξανθές.
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ελαφρύ.
1 κουτ.γλ. ξύσμα λεμονιού
1 κουτ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλυτζ. Χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση
------------
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες , το μπέικιν πάουντερ  τις σταφίδες, το τρίμμα σοκολάτας και την καρυδόψιχα.
Ρίχνουμε  το ξύσμα απ’το πορτοκάλι και το λεμόνι μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει πολύ καλά και να αφρατέψει και προσθέτουμε ένα-ένα τ’αυγά εξακολουθώντας να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα πολύ καλά.
Ρίχνουμε διαδοχικά  το αλεύρι ,το γιαούρτι και  το χυμό πορτοκάλι ,χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό ταψάκι Νο28 και το αλευρώνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οΚ και ψήνουμε την βασιλόπιτα για 50’ έως 1 ώρα το πολύ, αφού κάνουμε στο τέλος και το τέστ της οδοντοφλυφίδας 

Φτιάχνουμε ένα πατρόν με το νούμερο της χρονιάς  τοποθετώντας το πάνω στην βασιλόπιτα.
‘Όταν κρυώσει λίγο  η βασιλόπιτα πασπαλίζουμε με μια σίτα άχνη ζάχαρη για να την  χιονίσουμε αρκετά ώστε να φαίνεται το νούμερο  καθαρά.
Αν θέλουμε λιώνουμε μισή κουβερτούρα και γράφουμε την χρονιά  πάνω απ’την άχνη ζάχαρη ή χρησιμοποιούμε καραμελίτσες χρωματιστές, σμάρτις ή ότι άλλο …..

Μιά άλλη ιδέα είναι να ετοιμάσουμε γλάσο με άχνη ζάχαρη και να την αλείψουμε για να διατηρηθεί και περισσότερο.                 
Γλάσο
-----------
100 γρ. άχνη ζάχαρη με τον χυμό από μισό μικρό λεμόνι και μιά κουταλιά σούπας νεράκι.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου