Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η Τάρτα Σοκολάτας της Φανής


Υλικά
----------
300 γραμμ. Μπισκότα Cookies σοκολατένια
100 γραμμ. Μαργαρίνη
125 γραμμ. Γάλα πληρες
1 γιαούρτι 200 γρ.
400 γραμμ. Κουβερτούρα

Εκτέλεση
------------
Για την βάση της τάρτας τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με την μαργαρίνη αφού προηγουμένως την έχουμε λιώσει σ’ένα κατσαρολάκι.
Γεμίζουμε την φόρμα ή το ταψάκι μας ( 24 εκ.) με το μείγμα των μπισκότων και τα πατάμε με τα δάκτυλά μας ή ένα κουτάλι, μέχρι να γεμίσει όλη η επιφάνεια.
Βάζουμε το ταψάκι μας στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη  για να σφίξει το μείγμα κι ετοιμάζουμε την σοκολάτα.
Ζεσταίνουμε το γάλα καλά και βάζουμε μέσα την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια ανακατεύοντάς την ζωηρά ώστε να λιώσει .Αφήνουμε λίγο τη σοκολάτα να κρυώσει , ρίχνουμε στη συνέχεια το γιαουρτάκι ανακατεύοντας την κρέμα και την βάζουμε σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
Βγάζουμε το ταψάκι με την βάση  και την κρέμα σοκολάτας απ’το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω στην κρύα βάση την κρέμα απλώνοντάς την καλά .
Διακοσμούμε την επιφάνεια με σαντιγύ ,φράουλες, ή ξηρούς καρπούς.
Ταιριάζει πολύ να κάνουμε την διακόσμηση και με διάφορα γλυκά κουταλιού κομμένα σε κομματάκια.

Για να βγει η τάρτα μας απ’το ταψάκι της ταρτιέρας βάζουμε κάτω απ’τα μπισκότα ένα φύλλο μεμβράνης ή λίγο χαρτί αντικολλητικό.
Αν το φτιάξουμε σε απλό ταψάκι δεν χρειάζεται να βάλουμε τίποτα.



Η συνταγή είναι της κουνιάδας  μου Φανής , πάρα πολύ νόστιμη, ελαφριά, και με μια ιδιαίτερη γεύση λόγω του γιαουρτιού ,που σε κάνει να τρώς και ένα και δύο και τρία κομμάτια J

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου