Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Φρέσκες ταλιατέλες με σάλτσα λαχανικών








Φρέσκες ταλιατέλες έφαγα για πρώτη φορά από συνταγή που μαγείρεψε η νύφη μου Μάσια και δοκιμάζοντας την νοστιμιά αυτή  ,παραθέτω την συνταγή και την μοιράζομαι μαζί σας.

Υλικά
--------
1 κόκκινη πιπεριά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
7 μανιτάρια καστανά
1 ποτήρι κρασιού γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι κρασιού κρασί άσπρο
100 γραμμ. φέτα
100 γρμμ. Γκούντα
100 γραμμ. παρμεζάνα
2 κουταλιές βούτυρο καρύδας ( ή φρέσκο αγελάδος)
Μαιντανό, αλάτι και πιπέρι
1/2 κιλό ταλιατέλες φρέσκες.

Εκτέλεση
------------
Κατ'αρχάς ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέσα σ'ένα βαθύ τηγάνι.
Ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι  και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και το γάλα εβαπορέ και περιμένουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα

Εν τω μεταξύ δίπλα και ταυτόχρονα με το σωτάρισμα βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 4'
Πέρνουμε εν συνεχεία τις ταλιατέλες μέσα απ'το νερό με μιά πηρούνα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα.
Ενώνουμε την σάλτσα με τις ταλιατέλες ανακατεύοντας ελαφρά και σερβίρουμε ζεστά καθώς είναι ρίχνοντας αν θέλουμε επιπλέον τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας και ένα φυλλαράκι βασιλικό για το γαρνίρισμα ενός πανόστιμου πιάτου .
Χρόνος παρασκευής 30'
4-5 κανονικά πιάτα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου