Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Η σοκολατένια κρέμα της Μαρίας

Dr. Maria Kottari





Η Μαρία ανακάτεψε τις σοκολάτες γάλακτος και τις κρέμες κι έφτιαξε κρεμούλες κόλαση......Σκέτος πειρασμός, που σίγουρα δεν μπορείς να αντισταθείς στην πρόκληση και μόνο που διαβάζεις την συνταγή ή βλέπεις τις φωτογραφίες.
 Φτιάξτε την....δεν θα χάσετε ,είναι βέβαιο :)

 Υλικά (για 6 μερίδες)
--------------------------
 Για τη σοκολάτα γάλακτος
-----------------------------
 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)

 Για τη λευκή κρέμa
----------------------
 250 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)

Διαδικασία
--------------
 Για τη σοκολάτα γάλακτος:
----------------------------- Βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, λίγο πριν βράσει, την αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά.
Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η κρέμα

Για τη λευκή κρέμα:
----------------------- Βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά και, λίγο πριν βράσει, την αδειάζουμε στο μπολ με τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα, και σταδιακά προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η κρέμα

Σιροπιαστά κρουασάν:
---------------------------
Κόβουμε σε  κομματάκια τα κρουασάν και τα σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι ( Ι κούπα νερό- 3 κουταλιές σουπας ζάχαρη- 2 κουταλιές της σούπας κονιακ ή ρούμι)

Μέσα σε 6 μπολάκια μοιράζουμε τα κομματάκια των κρουασάν.
‘Όταν κρυώσουν τελείως απ'το σιρόπιασμα , μοιράζουμε  την λευκή κρέμα στα μπολάκια κι ακολούθως την σοκολατένια κρεμούλα.
Αν θέλουμε χτυπάμε garni βανίλια Γιώτης και την προσθέτουμε  επάνω για διακόσμηση.
Ρίχνουμε  νιφάδες σοκολάτας  ή τρούφα και σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου