Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Σοκολατένια κρέμα με μπισκότα


Υλικά
--------
'Ενα φάκελλο  άνθος αραβοσίτου βανίλια
'Ενα φάκελλο έτοιμη κρέμα σοκολάτας στιγμής (άνθος αραβοσίτου στιγμής σοκολάτα)
1 μεγάλη σοκολάτα με ολόκληρα φουντούκια
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 λίτρο γάλα πλήρες
10 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

Εκτέλεση
------------
Πέρνουμε 8 μπολάκια και βάζουμε στον πάτο απ'το καθένα ένα γεμιστό μπισκότο και το πατάμε λιγάκι ώστε να σπάσει σε κομμάτια
Σ'ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 450 γρ. γάλα πλήρες και το ζεσταίνουμε και ταυτόχρονα διαλύουμε σ'ένα βαθύ πιάτο  4 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια σε 150 ml κρύο γάλα με 4 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη .
Μόλις βράσει το γάλα, το αποσύρουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κρύου γάλακτος ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να γίνει η κρέμα μας .Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά για δύο λεπτά ανακατεύοντας και μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια.
Σ'ένα καθαρό σκεύος βάζουμε 350ml κρύο γάλα και ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου κρέμα στιγμής μέσα ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Σε δύο λεπτά έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα .
Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια με το μιξεράκι και βάζουμε λίγα πάνω στην κρέμα βανίλιας. Ακολούθως μοιράζουμε την κρέμα σοκολάτας επάνω και ρίχνουμε πάλι κομματάκια σοκολάτας επάνω για γαρνιτούρα.
Μένουν οι κρεμούλες 2 ώρες στο ψυγείο κι είναι έτοιμες για να μας γλυκάνουν όλες τις ώρες της ημέρας .

1 σχόλιο:

  1. κάνω τακτικά αλλά απλές κρεμούλες...θα δοκιμάσω και την δική σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή