O Werner έφτιαξε, δοκίμασε, πρότεινε τη συνταγή κι η εμφάνιση των φωτογραφιών του μ'έπεισαν ότι πρόκειται για ένα θαυμάσιο χριστουγεννιάτικο ψωμάκι γεμάτο μυρωδιές και γεύσεις εορτής.
Εμπιστεύομαι το ταλέντο του στη μαγειρική και σας το προτείνω.
Υλικά
--------
για ένα ταψί 30cm
Περίπου 800
γραμμάρια τριμμένα μήλα
200 g
μέλι
500 γραμμάρια
αλεύρι σίτου
1,5 φάκελλο Μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι
του γλυκού αλάτι
1 φακελλάκι
ζάχαρη βανίλιας ή δύο βανίλιες σε σκόνη
1 κουταλιά της
σούπας κακάο
1 κουταλάκι
του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι
του γλυκού γαρύφαλλο
150 γραμμάρια
σταφίδες ξανθές
50 γραμμάρια Cranberries
90 γραμμάρια
αμύγδαλα
90 g φουντούκια
περίπου 6 σύκα
περίπου 6
δαμάσκηνα
περίπου 8 χουρμάδες
Προετοιμασία
-------------------
Ξεφλουδίστε
μήλα, τρίψτε τα με ψιλό τρίφτη και
ζυγίστε περίπου 800 g.
Καλύψτε με το
μέλι, ανακατέψτε και αφήστε να καλύπτεται όλη τη νύχτα.
Προθερμάνετε
το φούρνο στους 180 ° C ( με αέρα
160 ° C).
Εκτέλεση
-------------
Ανακατέψτε το
αλεύρι με τη σκόνη του μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη βανίλιας σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακατέψτε σε
αλάτι, κακάο, μπαχαρικά, καρύδια και φρούτα.
Προσθέστε
μίγμα μήλου-μελιού και τα πάντα με ένα ξύλινο
κουτάλι.
Ανακατέψτε
με το ξύλινο κουτάλι ζωηρά μέχρις ότου η
ζύμη είναι "υγρή".
Βάλτε τη ζύμη
στο ταψί, κατανέμετε ομοιόμορφα και τοποθετήστε το ταψί στο κάτω μέρος του
φούρνου
Ψήστε για
περίπου 1,30’ ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου