Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικο ζουμερό ψωμάκι μήλου !


Werner Gayer


O Werner έφτιαξε, δοκίμασε, πρότεινε τη συνταγή κι  η εμφάνιση των φωτογραφιών του μ'έπεισαν ότι πρόκειται για ένα θαυμάσιο χριστουγεννιάτικο ψωμάκι γεμάτο μυρωδιές και γεύσεις εορτής.
Εμπιστεύομαι το ταλέντο του στη  μαγειρική και σας το προτείνω.
Υλικά
--------
για ένα ταψί  30cm

Περίπου 800 γραμμάρια τριμμένα μήλα
200 g  μέλι
500 γραμμάρια αλεύρι σίτου
1,5 φάκελλο  Μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελλάκι ζάχαρη βανίλιας ή δύο βανίλιες σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
150 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
50 γραμμάρια  Cranberries
90 γραμμάρια αμύγδαλα
90 g φουντούκια
περίπου 6 σύκα
περίπου 6 δαμάσκηνα
περίπου 8 χουρμάδες


Προετοιμασία
-------------------
Ξεφλουδίστε μήλα, τρίψτε τα με ψιλό  τρίφτη και ζυγίστε περίπου 800 g.
Καλύψτε με το μέλι, ανακατέψτε και αφήστε να καλύπτεται όλη τη νύχτα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C ( με αέρα 160 ° C).

Εκτέλεση
-------------
Ανακατέψτε το αλεύρι με τη σκόνη του μπέικιν πάουντερ  και τη ζάχαρη βανίλιας σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακατέψτε σε αλάτι, κακάο, μπαχαρικά, καρύδια και φρούτα.
Προσθέστε μίγμα μήλου-μελιού και τα πάντα με ένα ξύλινο  κουτάλι.
Ανακατέψτε με  το ξύλινο κουτάλι ζωηρά μέχρις ότου η ζύμη είναι "υγρή".
Βάλτε τη ζύμη στο ταψί, κατανέμετε ομοιόμορφα και τοποθετήστε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου

Ψήστε για περίπου 1,30’ ώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου