Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Πρασόρυζο μυρωδάτο

Υλικά
--------
6-7 μέτρια πράσα
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
μερικά φυλαράκια φρέσκου δυόσμου και άνιθου
αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
και ένα λεμόνι

Εκτέλεση
------------
Πέρνω την κατσαρόλα της μανούλας μου ( έτσι για να μυρίσει και λιγάκι μαμά το σπίτι ) και βάζω το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σωτάρω.
Ρίχνω τη ζάχαρη και συνεχίζω μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια.
Προσθέτω τα πράσα κομμένα σε κομματάκια , αφού πετάξω αρκετά απ'το πράσινο μέρος του πράσου.
Σωτάρω και τα πράσα μαζί με τα κρεμμύδια και προσθέτω ένα φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα.
Σωτάρω όλα μαζί τα υλικά και ρίχνω ένα κρασοπότηρο ζεματιστό νεράκι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ'το λεμόνι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το φαγάκι σκεπασμένο για 15΄ .
'Οταν ανοίξουμε το καπάκι ρυθμίζουμε το ζουμάκι κι αναλόγως προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο ζεματιστό νεράκι ακόμη.Προσθέτουμε το ζωμό απ'το μισό λεμόνι και κρατάμε το υπόλοιπο γι'αυτούς που το θέλουν περισσότερο λεμονάτο.
Τραβάμε τη κατσαρόλα απ'τη φωτιά και σκεπάζουμε με μιά καθαρή πετσετούλα.
Καλή όρεξη λοιπόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου