Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Πράσα με δαμάσκηνα και πατάτες



'Εγραψε την συνταγή η κ.Μυρτώ Πυροβέτση και  είναι πολύ πετυχημένη και πανόστιμη !!!!
Δοκιμάστε την 👌❤😊





Υλικά
--------
2 μεγάλα πράσα
2 πατάτες
2 κρεμμύδια 
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
3-4 σπυριά μπαχάρι
2-3 φύλλα δάφνη
1 ξυλάκι κανέλας
Λίγο κρασάκι 
1 φλυτζάνι χυμό ντομάτας
10 δαμάσκηνα ξηνά, ζουμερά και μεγάλα (χωρίς κουκούτσι)
Εκτέλεση
-------------
Σε μια επίσκεψή μου σε μοναστήρι της Μακεδονίας δοκίμασα τούτο το νηστίσιμο φαγάκι. Το βρήκα εξαιρετικό και πολύ ενδιαφέρον στο πάντρεμα των υλικών του. Απλά χρειάζεται λίγη προσοχή στο ανακάτεμα του φαγητού για να μη "σπάσουν" και λιώσουν τα πράσα και τα δαμάσκηνα.
Καθαρίζετε 2 μεγάλα πράσα και κόβετε τα τρυφερά τους μέρη σε ροδέλες 3 εκ.  περίπου. Καθαρίζετε 2 πατάτες και κόβετε σε μέτρια κομμάτια.

Βάζετε στην κατσαρόλα μισό φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτετε τα πράσα και τα σοτάρετε απαλά σείοντας την κατσαρόλα για να μην διαλυθούν. Προσθέτετε 2 κρεμμύδια ψιλοκομένα  και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν ενα ρόδινο χρώμα. Σβήνετε με λίγο λευκό κρασάκι και προσθέτετε 3-4 σπυριά μπαχάρι, 2-3 φύλλα δάφνης και ένα κομματάκι ξύλο κανέλας. Αμέσως βάζετε και 1 φύτζάνι χυμό ντομάτας. Τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Ηρθε η ώρα να προσθέσετε 2 μέτριες πατάτες  κομμένες σε μικρά κομμάτια και 10 ζουμερά μεγάλα ξηρά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι.
Ανακινείτε απαλά την κατσαρόλα και ρίχνετε λίγο ζεστο νερό. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι για άλλα 25 λεπτά. Οταν είναι μαλακά τα πράσα και οι πατατες έχουν χυλώσει, τα αποσύρετε από την φωτιά και τα αφήνετε σκεπασμένα να ξεκουραστούν για 10 λεπτά. Να ρθει να μελώσει το φαγητό να μπερδευτούν τα αρώματα. 

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου