Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Κολοκυθάκια τηγανιτά ή ψητά στον φούρνο



Υλικά
---------
3 μεγάλα κολοκυθάκια 
1/2 κούπα φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι βασιλικό ψιλό
1 αυγό ,λίγο γάλα και αλάτι.
φύλλο αντικολλητικό 
ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο καλής ποιότητος για τηγάνισμα στην περίπτωση που τα τηγανίσετε.

Εκτέλεση
------------------
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στίκς 
Πρώτα τα κόβουμε στη μέση κάθετα και μετά οριζόντια στα δύο κι ακολούθως σε μακρόστενα κομμάτια .
Σ'ένα μπωλ ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και το αλατάκι και βουτάμε τα κομμάτια μέσα στραγγίζοντας το περίσσιο αυγό κι ακολούθως τα βουτάμε σ'ένα δεύτερο μπωλ όπου έχουμε ανακατέψει καλά τα στερεά υλικά. ( τυριά, φρυγανιά,σκόρδο και μυρωδικά).
Τοποθετούμε το αντικολλητικό χαρτί στο ανάλογο ταψί ,το λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε τα κολοκυθάκια απλωτά. Φουρνίζουμε για 15' μέχρι να ροδοκοκκινίσουν 

Στην περίπτωση που τα θέλετε τηγανιτά μετά το πανάρισμα είναι έτοιμα να τα ρίξετε στο καυτό λάδι και να τα προσέχετε μέχρι να ροδίσουν αρκετά ,οπότε και τα βγάζετε βάζοντας έξτρα τυρί για περισσότερη νοστιμιά
Συνοδεύουν κάθε γεύμα, είναι σνάκ για τα παιδιά , γίνεται πανεύκολα ,πάμφτηνα  και  είναι πολύ υγιεινό !!!!!!!!!!!!!
Αν τα φάτε σκέτα ταιριάζει απόλυτα η σκορδαλιά και το τζατζίκι !!!!!!!!!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου