Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Τυροπιτάκια με γιαούρτι κι ελιές

Μιά μαμαδίστικη συνταγή για όλες τις ώρες
Υλικά
--------
380 γραμμ.αλεύρι
1 φακελλάκι μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
200 γραμμ. Βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γραμμ. γιαούρτι

Για την γέμιση
------------------
200 γραμμάρια φέτα ,ελάχιστο γάλα , ένα αυγό, δυό κουταλιές σούπας ροδέλλες μαύρης ή πράσινης ελιάς, πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Εκτέλεση
-------------
Ρίχνουμε σε μιά λεκανίτσα το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Ακολούθως προσθέτουμε το γιαούρτι και την μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) και ζυμώνουμε καλά ώστε να κάνουμε μιά ζύμη αφράτη και ομοιογενή.
Αφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα σκεπασμένη στην λεκάνη και μετά την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια ή σε 15 αν θέλουμε να βγούνε μικρότερα απ'ότι τα δικά μου στην φωτογραφία.
Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι και το ανοίγουμε στρογγυλό πατώντας με τα δάκτυλα. Προσθέτουμε μιά γεμάτη κουταλιά της σούπας απ'την γέμιση και κλείνουμε το τυροπιτάκι πατώντας με τα βρεγμένα μας δάκτυλα ώστε να κολλήσει καλά.
Αλείφουμε με το αυγό και ρίχνουμε λίγη ρίγανη και σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20' της ώρας.
'Ετσι έχετε στο τραπέζι σας τα πιό αφράτα  και νόστιμα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου