Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

Φιλετίνια-Λωρίδες κοτόπουλου στο γκριλ














Μαρινάρισμα
-----------------
Σ'ένα μπωλ βάζουμε ανάλογο αλάτι, πάπρικα, μαύρο πιπέρι, κόλιανδρο, θυμάρι, ξύσμα λεμονιού  ,λεμόνι και ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά .
Περιχύνουμε το μείγμα στα φιλετίνια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου σκεπασμένες με μεμβράνη αρκετή ώρα και ψήνουμε σε γκριλ μέχρι να ροδίσουν καλά αφού τις γυρίσουμε μιά φορά.
Αν θέλουμε να τις τηγανίσουμε ,τις βάζουμε σε καλά καμμένο λάδι στο τηγάνι και τις αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά μέχρι να τις γυρίσουμε κι απ'την άλλη μεριά.

Σερβίρονται σε τορτίγια, πίτα χωριάτικη ή ψωμί κι αποτελούν μιά εναλλακτική του γύρου που τόσο πολύ αρέσει σε όλους μας.
Φυσικά στο σερβίρισμα προσθέτουμε σαλάτα της επιλογής μας ή μαγιονέζα, ή ντιπ αγαπημένο μας.

Καλή όρεξη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου