Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Αποξηραμένα σύκα γλυκό ,με κονιάκ!



Υλικά
--------
250 γραμμ. αποξηραμένα σύκα
600 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. κονιάκ
1 ξυλάκι κανέλας και 3-4 γαρύφαλλα
2 κουταλιές χυμό λεμόνι και τη φλούδα του για μυρωδιά.

Εκτέλεση
------------
Βράζουμε με νερό ( να τα σκεπάζει καλά το νερό )τα αποξηραμένα σύκα για αρκετή ώρα ,μέχρι να μαλακώσουν και να φουσκώσουν
Αφού κρυώσουν λίγο, αφαιρούμε το κοτσανάκι μ'ένα ψαλίδι και τα κόβουμε στη μέση.
Βράζουμε σιρόπι με τη ζάχαρη και το υγρό απ'το βρασμό των σύκων ,αφού προσθέσουμε νερό για να συμπληρώσουμε 400ml
Βάζουμε τα γαρύφαλλα και την κανέλλα κι όταν πάρει μερικές βράσεις προσθέτουμε τα σύκα , το κονιάκ και το λεμόνι και περιμένουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τριμμένο ή ολόκληρο καρύδι στο πιάτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου