Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Κέικ καρότου από την Μαρία Κότταρη

Μαρία Κότταρη
Υλικά για στρογγυλή φόρμα Νο23
------------------------------------------
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
300 ml ηλιέλαιο
6 μεγάλα καρότα τριμμένα στον κρεμμυδοτρίφτη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 κ.γ.κανέλα τριμμένη
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρ.ψιλοκομμένα καρύδια

Γλάσο
--------
125 γρ.ανάλατο βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ.τυρί  κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
50 -75 γρ.ζάχαρη  άχνη ( ανάλογα πόσο γλυκό το  θέλουμε)

Εναλλακτικά αντί  για γλάσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι  σοκολάτας.

Εκτέλεση
------------
Προθερμάνετε το φούρνο  στους  180 βαθμούς Κελσίου.
Καλύψτε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπήστε τα αυγά με τη  ζάχαρη  μέχρι να αφρατέψουν,αλλά να μην γίνουν πολύ λευκά.
Ρίξτε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη.
Ανακατέψτε στο μίγμα τα καρότα, το αλεύρι,τη σόδα, τη βανίλια, την κανέλα και το μπέικιν και ρίξτε τελευταία τα καρύδια.
Γεμίστε τη φόρμα με το μίγμα και ψήστε για  45' λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι  που θα βυθίσετε  στο  κέικ,να βγαίνει  καθαρό.
Αφήστε το  κέικ να κρυώσει στην φόρμα πριν το βάλετε στην πιατέλα και το καλύψετε με το γλάσο.
Για το γλάσο, χτυπήστε  το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.

Απλώστε το γλάσο με μιά σπάτουλα 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου